Hem » Aktuellt » Hur du lägger till en användare i Google Search Console

Hur du lägger till en användare i Google Search Console

Visste du om att du kan ge andra åtkomst till din data i Google Search Console? Det finns två olika typer av behörigheter, antingen är du ägare eller användare i verktyget. I det här inlägget kommer vi gå igenom hur du lägger till en användare till din konsol för att på ett enkelt sätt dela data.

Google Search Console är ett av de mest viktiga verktygen som används för att analysera en webbplats och förbättra användarvänligheten och placering i sökresultatet.

Lägga till en ny användare i Google Search Console


1. Börja med att logga in i search console. Klicka sedan på ”Inställningar” ute till vänster i menyn. 

2. Klicka nånstans på raden ”Användare och behörigheter”. Fönstret laddar nu om och visar en ny vy.


3. Klicka nu på knappen ”LÄGG TILL ANVÄNDARE” uppe till höger. En användare läggs till genom att ange en e-postadress. Du väljer mellan att ge användaren ”fullständig” eller ”begränsad” åtkomst.


4. Klart! Personen till epostadressen har nu åtkomst till din Search Console.

Ska du ge fullständig eller begränsad åtkomst?


Typen av åtkomst beror på vem som skall läggas till. I de flesta fall räcker en begränsad åtkomst. Användaren får då möjlighet att se nästan all data för webbplatsen men kan inte utföra några åtgärder. Fullständig åtkomst öppnar upp för möjlighet att göra ändringar men användaren är begränsad från större ändringar såsom att byta ägare till egendomen.

När vi på Bizkit frågar om att bli tillagda önskar vi helst att få ”fullständig åtkomst” av anledningen att vi kommer att arbeta med att optimera och förbättra vissa aspekter av webbplatsen och behöver rättigheter att göra ändringar.

FULLSTÄNDIG ÅTKOMST GER BLAND ANNAT FÖLJANDE RÄTTIGHETER:

  • Åtkomst för att avfärda inlänkar (Disavow)
  • Möjlighet att ange URL:er
  • Möjlighet att ange en ny sitemap/ta bort sitemap