Hem » Aktuellt » 10 veckor på Bizkit – var tog tiden vägen?

10 veckor på Bizkit – var tog tiden vägen?

Nyss var det tidig vår och jag letade praktikplats. Vad ville jag göra? Vad letade jag efter? Jag ville se så mycket som möjligt, lära mig massa nytt och det viktigaste, jag ville ha kul. Erbjudandet om en praktikplats på Bizkit gick inte att tacka nej till. Det här ville jag inte missa. Men.. det fanns ett företag till jag inte heller kunde avstå. Skulle det vara möjligt att kombinera de två?

Efter klartecken från min utbildningsledare på TUC SWEDEN AB ringde jag Calle här på Bizkit för att diskutera förslaget som senare skulle visa sig bli en riktig lyckträff. Och vips, så var det april och dags för LIA-start.

Vad gör man på en e-handelsbyrå egentligen?

Introduktionen hos Bizkit drog igång och jag blev guidad i nya system och arbetssätt. Jag har fått vara med på kundmöten, fått skriva artiklar till egna hemsidan och även fått fullt förtroende och behörighet till sociala medierna LinkedIn och Facebook där jag kunnat posta inlägg och snygga till presentationen lite som du kan se om du spanar in Bizkit på Facebook eller LinkedIn.

Caset Eqviptus

Eqviptus som det andra företaget heter som jag gjort min LIA på, är en liten start up inom hästbranschen och finns i Skövde. Utvecklingen av produkter hade pågått under lång tid innan jag började min praktik men de hade ännu inte lanserat sina produkter, byggt klart sin hemsida eller kommit igång med sina sociala medier. Jag fick fria händer och inlogg till allt.

Hur utvecklar man ett varumärke?

Eqviptus story

Den 28 maj nu i år lanserade Eqviptus sin hemsida med kvalitetsprodukter inom hästsport. Företaget drivs av paret Viktoria Lindholm och Richard Grahn. Utveckling av produkterna har skett under lång tid innan de kom så långt som till att lansera sin webbutik och det är Viktoria som jobbat med produktutveckling och produktion medan Richard jobbat med tekniska och praktiska delar i arbetet med webbsidan bland annat. 

Affärsidén

Målet och affärsidén är att i egen webbshop sälja produkter under det egna varumärket Eqviptus och inte sälja genom återförsäljare. Utbudet består av bland annat träns, tyglar, pannband, stigläder och andra läderprodukter. Produkterna hör till premiumsegmentet men med ett konkurrerande pris då detta kan hållas nere med tanke på att det extra ledet med återförsäljare skippas.


Varumärket

När jag började jobba med Eqviptus hade det ännu inte utformats någon plan kring företagets kommunikation och det första jag fick göra var att titta på vad som fanns, vad målen var och hur vägen framåt skulle se ut. En logga fanns och grundidén till hela varumärket samt produkterna, men inget fanns nerskrivet på papper. Allt behövde nu sättas samman för att få en tydlig bild av varumärket, nuläge och vägen till målet.

Den grafiska profilen och bildmanér

Då jag hade företagets färger och logga har jag med hjälp av Canva och Figma tagit fram grafiska mallar och satt ihop ett bildspråk för hemsida och sociala medier. Det fanns inget bildmaterial och jag har fått glädjen att fota både produktbilder till hemsidan och material till alla sociala kanaler och vips så var vi ett stort steg närmare möjlighet att lansera.


E-handeln

Med tanke på att jag var en digital marknadskommunikatör som sökte LIA så var från början förväntningarna att jag enbart skulle hjälpa till med Eqviptus sociala medier och marknadsföring under praktiken. De hade dock inte kommit så långt med byggandet av sin hemsida och utan någon plan med denna så jag tog upp arbetet med detta också. Till hjälp och bollplank hade jag Calle som handledare på Bizkit genom hela genomförandet.

När jag började fanns bara ett skal utan struktur så jag har byggt shopen, fotat produktbilder och skrivit innehåll. Genom hela skapandet av webbsidan har jag jobbat utifrån ett genomtänkt SEO-perspektiv och gjort sökordsanalys och sökmotoroptimerat allt innehåll.

Lanseringen 28 maj

Vi beslutade om lansering med en lång ”att göra”-lista men med tron att vi skulle bli klara med webbshopen i tid. Till dess ville vi börja bygga varumärket i sociala medier och jag fick ta över ansvaret att planera innehåll och posta flödesinlägg dagligen på Instagram och Facebook.

Strategin kring närvaron i sociala medier har blivit att finnas där de potentiella kunderna finns och att ha en hög närvaro för att locka till engagemang. När jag började jobba med detta fanns ett konto skapat på Instagram och ett på Facebook och det är där vi håller oss med mest fokus på Instagram där en större del av företagets målgrupp finns. Det fanns ett par inlägg postade och ett 30-tal följare på Instagram och några enstaka på Facebook. Innehållet är nu utbytt och med målet att öka antal följare så mycket det bara går med rätt innehåll som tilltalar målgruppen.

SEM, paid social, Instagram shopping

Förutom arbetet med organisk trafik genom SEO och aktivitet på egna kanalerna har Eqviptus även inför lanseringen kommit igång med betald annonsering i form av kampanjer och sponsrade inlägg på Instagram. 

Vi har även börjat bygga Instagram Shopping för ytterligare en säljkanal och nästa steg är att börja med betald annonsering på Google genom framför allt Google Shopping. 

Det viktigaste – målgruppen

Jag har hittills inte skrivit så mycket om målgruppen. Den enkla målgruppen är alla hästintresserade med egen häst som behöver utrustning. Trattar man ner det och tittar närmare på exakt vilken målgrupp inom hästintresserade Eqviptus vänder sig till i första hand så är det ponnyryttare med små ponnyer som är den primära målgruppen och även deras föräldrar som är de sekundär beslutsfattande målgrupp.

Marknadsplanen för Eqviptus

Innehållsstrategi

Genom att göra en innehållstrategi kan företaget nå fram till kunden i olika delar av kundresan och skapa ett värde för målgruppen. Det långsiktiga syftet med detta blir att skapa ett förtroende hos målgruppen. Innehållet kommer anpassas utifrån plattform och målgruppens förväntningar.  

Jag har valt att arbeta enligt följande modell som jag gärna går djupare in på vid ett senare tillfälle:

Det budskap Eqviptus vill nå ut med ska vara utbildande, inspirerande och underhållande, med en CTA på allt. Exempel på content är:

  • Veckans tips 
  • Faktafredag  
  • Produktbilder 
  • ”Här och nu” inspiration 

Erbjudanden

Eqviptus jobbar också med UGC, User Generated Content, i form av automatiska mejl, tävlingar och att man uppmanar till att gilla, dela och kommentera allt innehåll. Man jobbar också aktivt med hashtaggar.

Webbplatsen

Här har vi varit noga med att ge så mycket information som möjligt kring köp och varje produkt. Vi ”håller kunden i handen” hela vägen genom köpet. På kontaktsidan och ”Om oss” finns även mer information om företaget, allt för att göra kunden trygg i att handla hos Eqviptus.

Vi har jobbat medvetet med SEO för att hemsidan ska kunna börja klättra på Google på relevanta sökord efter lansering.

Marknadsföring

Eqviptus marknadsför sig på Facebook och Instagram med kampanjer, sponsrade inlägg och Instagram shopping. Den största marknadsföringen görs dock av såm kallade nanoinfluencers, företagets teamryttare som postar mycket i sina sociala medier. Företaget ska också börja marknadsföra sig på Google med Ads och Google shopping. De finns även på Google my business.

Så, hur gick det då att ha två praktikplatser samtidigt?

Jag har haft en helt fantastisk LIA-period. Jag hade svårt att välja praktikplats vilket gjorde att jag hamnade på två helt olika företag men som jag fick en superbra möjlighet att kombinera. 

Det var här på Bizkit jag fått möjlighet att se hur man jobbar på en byrå med olika typer av kunder, alla olika projekt och faserna i dem. Jag har även fått en inblick i ekonomin och det egna företagets marknadsföring B2B. 

Hos Eqviptus, som är ett litet företag, har jag fått vara med på precis allt i hela resan fram till lansering, brett och stort.

Jag har fått fantastisk frihet på båda praktikplatserna med 100 % förtroende. Båda har gett mig full behörighet som admin till sina program och alla sina sociala mediekanaler. Jag har fått höra ”Du får fria händer” och ”Du räknas som en i familjen nu” vilket har gjort mig alldeles varm i hjärtat.

Det har varit väldigt intensivt med två praktikplatser och det som är mindre bra är att jag skulle velat hinna med mycket mer på Bizkit. Jag har fått en fantastisk inblick i hur de jobbar med alla olika system och projekt. Här har jag lärt mig massor och tyvärr känns det som att tiden inte räckt till till allt jag velat göra. Vi har bollat massor av idéer och saker jag hade velat göra under praktiken men som det sedan tyvärr inte funnits tid till. 

Så en lärdom av detta är att jag inte skulle välja att ha två praktikplatser samtidigt igen men samtidigt ångrar jag mig inte en sekund att jag gjort såhär denna LIA. Det har gett mig otroliga kunskaper och det jag får med mig från min praktikperiod går knappt att få ner i text såhär. Jag är så tacksam för allt jag fått vara med om och lärt mig!

Sammanfattningsvis har det varit 10 sjukt intensiva veckor. Jag valde helt rätt! Jag har haft det världsbäst kan man säga. Tack Bizkit för en fantastisk LIA hos er!