Hem » Aktuellt » Praktikant-Anna tar över micken – Välkommen Anna till Bizkit!

Praktikant-Anna tar över micken – Välkommen Anna till Bizkit!

Hej, mitt namn är Anna Thofelt och de kommande tio veckorna gör jag min praktik här på Bizkit. Efter två terminer gjorda på yrkeshögskolan TUC i Tranås är det äntligen dags att få komma ut och praktisera mina kunskaper i verkligheten. Jag läser till digital marknadskommunikatör och har fantastiskt roligt på min utbildning. Jag avslutar nu första året med denna praktik och kan bara konstatera att jag har hamnat så rätt!

Vad gör en marknadskommunikatör?

En marknadskommunikatör jobbar i mångt och mycket det som titeln säger, kommunicerar med marknaden i företagets olika kommunikationskanaler. 

Vad gör jag på min utbildning?

Under mitt första år har jag fått jobba med marknadsplaner och kommunikationskoncept, gått djupare in på digitala strategier och ett antal av alla de system som används inom webb, analys och SEM/SMM samt SEO. Sedan årsskiftet har jag finlirat med copy/text- och bildproduktion. 

Mina förväntningar på min praktik

Det ska bli spännande att utmana mina erfarenheter med arbetet på en digitaliseringsbyrå, en fin möjlighet att skapa mig en egen uppfattning och ett förhållningssätt till utbildningen och vad jag hittills i livet har jobbat med. 

Under min praktik driver jag ett case där jag får möjlighet att använda all kunskap jag har, både sedan tidigare och utifrån vad jag lärt mig på min utbildning. Här hjälper jag en start-up att utveckla företagets koncept, mål och grafiska profil. Jag hjälper också till att bygga deras webbshop i Quickbutik och skapa en plan och innehåll för sociala medier. Jag fotar och skriver för Instagram, Facebook och företagets egna blogg. Jag är supertacksam för förtroendet och det ska bli riktigt kul att se hur långt jag kommer med detta projekt under de här veckorna.

Jag har inte varit på någon byrå tidigare så det ska också bli kul att se hur gänget på Bizkit jobbar med projekt, olika typer av kunder, vad man använder för system och hur man hanterar olika typer av uppdrag. Här kommer jag bland annat få ta del av ett pågående jobb med att utveckla en kommunikationsstrategi för den egna byrån (skomakarens barn). En ny webbsida är även släppt, och jobbet att fylla denna med grymt innehåll är påbörjat. 

Mer om Anna

Min bakgrund

Jag har en bakgrund som e-handelsföretagare och kände att jag behövde mer kunskap kring marknadsföring vilket är främsta anledningen till att jag valde denna utbildning. Jag har även de senaste 9 åren jobbat på Folktandvården som IT-ansvarig administratör och senare webbredaktör. Förutom detta jobbar jag lyckligt nog också med uppdrag som fotograf. Jag älskar att fota och det är ett av mina stora intressen.

Har jag någon fritid då?

Nej. Eller jo, det är klart jag har. Jag har tur som på olika sätt kan jobba med mina intressen. Jag nördar gärna ner mig i webbdesign, köpbeteenden, färgpsykologi och SEO, förutom fotografering och bildbehandling. Jag är också hästmänniska och har haft häst hela mitt liv. Jag är för första gången hästlös nu, vilket jag kompenserar med att mjölka kor hos en gammal granne ett par dagar i veckan. Det är mitt gym. Och jo, jag är en total odlingsnörd också. Fråga mig vad som helst om en grönsak eller växt så är jag igång.

Varför Bizkit?

Det var inte lätt att välja praktikplats, det finns så många områden jag tycker är roliga och som jag vill lära mig mer om. Förutom att jag fick en så bra kontakt med Calle här på Bizkit så blev jag såld på byråns koncept och grymt proffsiga tonalitet. Nu när jag träffat de andra som jobbar här på Bizkit ser jag att det är ett grymt gäng jag hamnat hos som verkligen kompletterar varandra med sina skills. Vilket dreamteam. Jag ser verkligen fram emot min tid här och allt jag kommer få lära mig!