Hem » Aktuellt » Välkomnar vår nya praktikant Nellie!

Välkomnar vår nya praktikant Nellie!

Nellie

Mitt namn är Nellie Karlsson och jag har fått turen att få spendera 10 veckors praktik hos Bizkit. Jag studerar till E-commerce manager på IHM Business school nere i Malmö men är i grund och botten en Växjö tjej. Eftersom att E-commerce manager är en bred utbildning så ser jag fram emot att få testa på lite av allt och lära mig om hur en byrå fungerar.

E-commerce manager, vad är det?


Som E-commerce manager jobbar man med e-handel och digital marknadsföring. Man ska vara ”spindeln i nätet”, kunna planera och leda projekt, kommunicera lösningar, bedriva utvecklingsarbete, manövrera plattformar och system inom e-handel och öka konvertering och kundupplevelsen i digitala medier. 

Vad har jag lärt mig hittills på min utbildning på IHM Business school?


Den första terminen satt jag med kurserna Affärsmannaskap, Det digitala ekosystemet och Digital marknadsföring. Vi fokuserade på hur man driver besökare, leads och kunder till e-handel, marketing automation, marknadsföring i digitala medier, hur affärsverksamheter är uppbyggda och vi fick även testa på att bygga upp en egen e-handel Woocommerce i WordPress. Andra terminen har jag suttit med Digital försäljning, Analys och konvertering och efter min praktik kommer jag avsluta andra terminen med Projektledning och projektmetodik. Inom Digital försäljning har vi jobbat mycket med kundresan och en del med hållbarhetsarbete och cirkulär ekonomi. Den senaste kursen Analys och konvertering satt vi med Google analytics (både UA och GA4) och även Google tag manager och Google data studios.

Vad ser jag fram emot att lära mig hos Bizkit?


Under min praktik så ser jag fram emot att få testa hur det är att jobba på en byrå då jag aldrig tidigare jobbat inom det. Jag har tidigare jobbat inom B2B och det hoppas jag kan komma till användning under praktiken hos Bizkit. Under tiden som jag har min praktik så kommer jag även sitta med en inlämningsuppgift från skolan där jag kommer göra en nulägesanalys av min praktikplats Bizkit.

Jag ser fram emot att lära mig mer om mitt yrke, testa på olika system och plattformar och få ta en titt på Bizkits marknadsföring och utöka deras innehåll på hemsidan med fler artiklar. 

Mina första tre veckor hos Bizkit


Eftersom att jag redan hunnit spendera 3veckor av min praktik hos Bizkit och nu påbörjar min fjärde så har jag hunnit med att testa på en hel del. Jag har fått sitta med Woocommerce där jag lagt upp produkter och butiker, suttit med Elementor där jag fått bygga upp sidor för en kund och sedan har jag även suttit lite med Google analytics och en del med SEO. Jag har även fått vara med på möten där man diskuterat och planerat lanseringen av en webbplats och sitta med lite olika typer av system som Asana och Ahrefs. Jag har dessutom redan publicerat min första artikel om Webbplatskartor som går att läsa här.

Vad gör jag på min fritid när jag inte praktiserar eller studerar?


På min fritid gillar jag att designa och sy egna kläder, tygerna köper jag på loppis eller secondhand och det brukar bli en och annan gammal gardin eller duk som kommer med hem som jag sedan syr om till något nytt. Resten av min fritid, i alla fall under de lite varmare månaderna, så gillar jag att vara ute i naturen, fiska och åka ut med båten.

Jag är även ett stort fan utav att resa, trots att det inte blivit så mycket av det under coronapandemin. Som tur va hann jag och min sambo med både att backpacka i Asien och bila genom Europa året innan pandemin kom.