Vendre e-handelsplattform

Hem » Aktuellt » Vendre e-handelsplattform

Vendre e-handelsplattform

Med Vendre får du en true SAAS-lösning utan versionsuppdateringar, med full support och stöd för hela er organisation när ni växer.

Med hjälp av ett ekosystem av partners, anslutna affärssystem & konsulter blir Vendre en avgörande pusselbit i er verksamhet och för era kunder. Börja litet och standardiserat med Vendres färdiga moduler, eller anpassa butiken helt efter era önskemål.

Driva e-handel kan vara en utmaning för många företag råder det ingen tvivel om. Därför blir det viktigt att välja rätt e-handelsplattform som tillåter ditt företag att fortsätta utvecklas.

Man skall inte bli stillastående för att man måste lägga för mycket tid och resurser på att hänga med i tekniken, utan man behöver hitta rätt plattform som har en hög utvecklingstakt.

Vendre Solution Partner

Vi på Bizkit får ofta i uppdrag att rekommendera rätt verktyg att jobba med för att kunna säkra en trygg och effektiv plattform för tillväxt. Vendre är en av de plattformar som vi ofta har med i våra utvärderingar som vi gör tillsammans med kund.

Sedan 2021 är Bizkit Solution Partner till Vendre. Vi har hjälpt flera kunder att lansera e-handel med Vendres plattform. Om du letar efter en e-handelsbyrå som kan hjälpa dig att snabbt komma igång och utveckla din digitala affär, då finns vi på Bizkit här för dig.

Vendre – True SaaS när den är som bäst

En av de absolut största fördelarna med Vendre är det är modulbaserat vilket innebär att du väljer själv vilka funktioner du vill aktivera. Eftersom det är modulbaserat så betalar du endast för de funktioner du behöver. Eftersom det är en standardiserad plattform med hög grundnivå så är marknadsledtiden mycket kort (tiden från idé till färdig butik).

Till det finns det ett väl utbyggt API som tillåter dig att integrera din e-handel eller produktweb med i princip vilket annat system som helst. 

Vendre är en Saas-lösning (system as a service), du har alltid den senaste versionen vilket gör plattformen enormt driftsäker, du slipper dessutom bekymmer med inkompatibilitet.

Vad ingår i Vendre e-handelsplattform

Grundläggande har plattformen en CMS komponent där ni som kund kan enkelt skapa innehåll med “dra och släpp” funktionalitet. På så sätt sparar man både tid och pengar, samt får en bra upplevelse när man jobbar i plattformen.

För att man att skall kunna hantera sitt sortiment med produkter innehåller plattformen en PIM-modul, ett användarvänligt gränssnitt som på ett enkelt och tydligt sätt ser till att produkterna kan berikas med rätt information för att kunna anpassas till köp vänliga. PIM-delen går att anpassa ifall något extra fält behövs som inte finns med som standard.

Genom moduler för B2B- och B2C/D2C-försäljning så kan ni skapa en försäljningskanal optimerad för just era kunder. Vendre innehåller även en mängd andra komponenter som kan kopplas på utefter det behov man har för att driva en e-handel med tillväxt.

Vi listar ett par exempel:

  • Internationell försäljning – komplett stöd för valutor, språk och regionsindelning av kassa och fraktsätt.
  • Sökmotoroptimering – Plattformen får bra betyg av t ex Google Lighthouse samt är lättarbetad för att skapa sökmotoroptimerat innehåll.
  • Väldefinierat API – Skapar möjligheten för er att integrera med ert befintliga affärssystem.
  • Kundhantering – Total kontroll över era kunder.
  • Omnikanal – Hjälper till att bibehålla en omfattande och sammanhängande strategi för samtliga kanaler.
  • Betalningslösningar – Ett stort utval av betalningslösningar för att ni skall kunna driva e-handeln på ert sätt.

För vem passar Vendre?

Även om mycket är standardiserat så innebär det inte att plattformen enbart är till för en viss typ av företag. Vendre har med åren lagt till mängder med funktionalitet men gjort det modulbaserat. Säljer du enbart till andra företag, ja då är det definitivt deras B2B-modul du behöver, den är fylld med mängder av smarta funktioner för just dig som B2B-aktör.

Det fina med Vendre är att den egna marknadsavdelningen kan göra mycket själv. Behövs det systemutveckling för att ta fram unika lösningar eller skräddarsydda integrationer så är det inte ett problem. Det är här Bizkit gärna kommer in som lösningspartner för att hjälpa till att knyta säcken och stärka företagets digitala landskap.

Slutsatsen är att Vendre kan vara ett bra alternativ för väldigt många företag men kanske lite extra bra match för dig som litet till medelstort företag som har B2B eller D2C i fokus.

Aktörer som använder Vendre

Vendre har idag strax över 100 kunder som med deras plattform som driver en framgångsrik e-handel. Ett bra exempel är Grand Shoes som bytte till Vendre för ett tag sedan. Tillsammans med Grand Shoes har Vendre vidareutvecklat konceptet som ursprungligen formades med hjälp av oss på Bizkit.


Läs vidare