Glödlampa i en grön bild

Hem » Aktuellt » Bizkit och Sharp i samarbete för innovativ solcellslösning till bostadsrättsförening i Växjö

Bizkit och Sharp i samarbete för innovativ solcellslösning till bostadsrättsförening i Växjö

I ett framgångsrikt samarbete har vi på Bizkit och teknikjätten Sharp implementerat en banbrytande solcellslösning för en bostadsrättsförening här i Växjö. Genom att kombinera Sharps avancerade skärmar och mjukvara med Bizkits expertis inom integration och datahantering har vi tillsammans skapat en unik digital signage-lösning som ger boende i fastigheten insikter i realtid om deras solcellsproduktion och energikonsumtion.

Avancerad digital signage-lösning för solcellsanläggning

Bostadsrättsföreningen Portvakten, som är belägen här i Växjö, har installerat solceller på fastigheten och tar nu steget in i framtiden genom att använda sig av Sharps skärmar och mjukvara för att visualisera och kommunicera viktig information till de boende. Vid fastighetens entré har skyltar placerats och skärmar monterats för att inte bara visa vilka som bor i huset utan också för att erbjuda översiktlig och uppdaterad data om solcellsproduktionen. 

Händer som håller ett hus med energidefinitioner

Realtidsinformation för boende

Det mest intressanta aspekten av denna nya solcellslösning är möjligheten för de boende att enkelt övervaka om de går plus eller minus i sin energiproduktion, samt att få insikt i om de överproducerar el som kan säljas tillbaka till nätet eller om de behöver köpa ytterligare el. Informationen som presenteras inkluderar vecko- och månadsöversikter för att skapa en heltäckande bild av energikonsumtionen över tid.

Samarbetet mellan Sharp och Bizkit har varit avgörande för framgången av projektet. Sharp, med sina omfattande resurser och innovativa teknik, har som sagt levererat skärmar och mjukvara som möjliggör visualiseringen av den komplexa datan från solcellerna. Bizkit har å andra sidan stått för integrationen som effektivt hämtar och sammanställer informationen innan den skickas till skärmarna, så det blir en sömlös och användarvänlig produkt.

Data från solcellerna hämtas och uppdateras varje timme, vilket ger de boende i realtid tillgång till information om deras energiproduktion och konsumtion.

Projektet omfattar för närvarande två hus inom bostadsrättsföreningen på Teleborg i Växjö. Det har mottagits positivt av invånarna, och det finns förhoppningar om ytterligare leveranser och implementeringar i framtiden.

Man som byggt solcellslösning

Framtidsplaner – positiv respons och hopp om utökning

Samarbetet mellan Bizkit och Sharp har inte bara resulterat i en innovativ lösning utan har också skapat en grund för framtida implementeringar och utveckling inom området. Den gemensamma satsningen att integrera avancerad teknik för att göra hållbar energiproduktion mer tillgänglig och begriplig för användarna visar att det finns riktigt fina möjligheter när två branschledande företag går samman i framgångsrikt partnerskap.

Intresserad av en liknande lösning?

Är du nyfiken på att bygga en teknisk lösning eller vill bolla idéer och tankar med oss? Vi älskar att prata utveckling och kan hjälpa dig med hela resan från idé till färdig produkt. Hör av dig till David så får du mer information.

Telefon: 010-551 02 32
Mejl: david@bizkit.nu

Eller klicka dig fram till vår kontaktsida för mer information.

David Berglund, utvecklare på Bizkit

Läs vidare