Knowledgecotton

Hem » Aktuellt » KnowledgeCotton Apparel skapar hållbart mode för alla

KnowledgeCotton Apparel skapar hållbart mode för alla

Hållbart mode har de senaste åren fått ett enormt trendgenombrott, för KnowledgeCotton Apparel har det sedan start varit självklart. Familjeföretaget har tidigare enbart tillverkat herrkläder men i år med lanseringen av nya kollektionen så utökade de sortimentet så att alla kan handla hållbara och miljömedvetna kläder.

KnowledgeCotton Apparel är ett danskt familjeföretag som etablerades redan på 60-talet. 


Deras webbplats har i många år varit mer av ett skyltfönster för att visa upp sina kollektioner men sedan några år tillbaka har det blivit en viktig säljkanal. Den senaste tiden av förändrade förutsättningar har än mer stärkt vikten av att komma närmare användaren av produkterna. 

Pandemin har accelererat beteendeförändringar när det kommer till konsumtion, det har även påverkat KnowledgeCotton Apparel som ser att betydligt fler väljer att handla på nätet.

Vi har tidigare skrivit om hur vi på Bizkit hjälpt KnowledgeCotton Apparel att forma en helt ny global e-handelslösning baserad på plattformen Sitedirect. Med det tidigare projektet så skapade vi tillsammans med KnowledgeCotton Apparel en global e-handelslösning som tekniskt skapar mängder med möjligheter för det anrika varumärket att ta ny mark och växa sig starkt.

Research och analys för att dra slutsatser


KnowledgeCotton Apparel delar med sig frikostigt om hur de arbetar för att nå sina mål med ett inspirerande redaktionellt innehåll. Innehållet inspirerar dig att vidta åtgärder för att värna om miljön och väver även in deras produktfilosofi på ett smakfullt sätt.

I vårt senaste projekt har vi tillsammans arbetat på att framhäva produkterna, varumärket och det fina redaktionella innehållet. Målet är inte enbart att sälja produkter till konsument utan också stärka sitt varumärke och kommunicera sitt arbete mot de högt uppsatta hållbarhetsmålen för verksamheten.

Visuellt tilltalande produkter i olika färger behöver mycket uppmärksamhet. Det är ett medvetet val att arbeta med stort bildspråk för att förtydliga material, detaljer och tygfärger. Subtilt användargränssnitt, mjuka övergångar och animationer ger ett ännu högre fokus på produkten.

Utfall


E-handelslösningen bygger på Plattformen Sitedirect och är fullt integrerad med affärssystemet. Sitedirects egna CMS har anpassats för att kunna hantera det redaktionella innehållet på ett så flexibelt sätt som möjligt. Systemet har även integrerats mot Mailchimp för effektiv kundkommunikation och fraktlösningar för effektiv orderhantering. E-handelsplattformen ser även till att mata Facebook, Instagram och andra liknande marknadsplatser med uppdaterad och relevant produktdata.

Sitedirects inbyggda standardfunktionalitet för att hantera regioner och försäljningsmarknader används för att både kunna diversifiera sortimentet men även presentera regionala betal- och frakterbjudanden. Fri frakt och fria returer erbjuds numera då miljö-kompenserade logistiklösningar har kunnat säkerställas.


Läs vidare
 • Ny e-handelslösning till Intools.se

  Ny e-handelslösning till Intools.se

  Hybridlösningar för både företag och privatpersoner kan vara en utmaning, läs om hur vi lanserade intools.se som har kunder i båda segmenten.

 • E-handel med Woocommerce och WordPress

  E-handel med Woocommerce och WordPress

  Wordpress med tillägget Woocommerce ger dig en otroligt flexibel lösning. Vi har lång erfarenhet av att bygga högpresterande e-handelslösningar i plattformen.

 • Kundanpassat produktutbud i e-handeln till Hands on Science

  Kundanpassat produktutbud i e-handeln till Hands on Science

  Med ett växande produktsortiment och ökad målgrupp kände Hands-on Science ett behov av att förbättra kundupplevelsen genom att skapa mer riktat innehåll till sina kunder

 • Webb-app till Advisory Business Arena

  Webb-app till Advisory Business Arena

  Advisory Business Arena i Växjö valde Bizkit för att bygga en smart lösning som hanterar bokningar av sitt service- och tjänsteutbud för sina hyresgäster och medlemmar i affärsnätverket