Hem » Aktuellt » Bizkit stödjer lokal välgörenhet – deltar i Växjö Charitys padelturnering 2023

Bizkit stödjer lokal välgörenhet – deltar i Växjö Charitys padelturnering 2023


Den 31 augusti är en av årets stora dagar här i Växjö när det kommer till sport, gemenskap och välgörenhet. Projektledare Sandra Jönsson berättar att förberedelserna är i full gång inför Växjö Charitys stora aktivitetsdag som närmar sig, och Bizkit är stolta över att vara en del av denna dag.

Näringslivet och välgörenhet hand i hand

Växjö Charity är en välgörenhetsstiftelse som förenar näringslivet och lokal välgörenhet. Initiativet startade 2017 när grundarna Fredrik Ottosson och Micke Svensson formade en vision om att skapa en unik plattform där företag kunde samarbeta för att göra en positiv inverkan på vårt samhälle. Denna vision blev Växjö Charity.

Sedan stiftelsen bildades 2017 har de samlat in och delat ut över 13 miljoner kronor. Pengar som delats ut till behövande föreningar och organisationer i Kronobergs län som ansökt om att bli förmånstagare. Växjö Charity driver även projektet Trygga tillsammans med Växjö kommun.

”Trygga är ett unikt projekt där näringslivet och Växjö kommun har gått samman för att göra trygghetsskapande insatser lokalt. Vad vi har sett finns det inget liknande i andra kommuner.”

Sandra Jönsson, projektledare, Växjö Charity

Enorm kraft när näringslivet sluter samman

– Utan alla engagerade företag hade vi inte kunnat dela ut så mycket pengar som vi haft äran att göra. Det finns en enorm kraft när näringslivet sluter samman och gemensamt gör skillnad. Det är fantastiskt att se hur stor skillnad man kan göra när man hjälps åt, berättar Sandra.

Varför Bizkit engagerar sig

Hos Bizkit tror vi på att vara en aktiv del av vår gemenskap och göra skillnad på lokal nivå. Att vara med och delta i Växjö Charitys padelturnering nu på torsdag är en möjlighet att agera på dessa övertygelser.

“Det är en dag som inte bara handlar om sport och underhållning, utan om att göra en positiv förändring i vårt samhälle. Vi på Bizkit ser detta som en möjlighet att göra något bra. Vi är ett relativt ungt bolag som befinner sig i tillväxt, vilket gör det till en utmaning att försöka hjälpa utsatta på egen hand. Det går att bidra, oavsett storlek på företaget, ingen kan göra allt men alla kan göra något.

– Carl Conradsson, Partner på Bizkit

Under denna dag anordnar Växjö Charity förutom padelturneringen även Hälsodagen på Idrottskliniken Södra, där aktiviteter arrangeras och där välmående står i fokus. Samtidigt anordnas även en golftävling på Växjö Golfklubb. Dagen avslutas med gemensam middag för alla deltagare. Den 21 september hålls senare en välgörenhetsbankett där årets insamlade medel delas ut till lokala förmånstagare.

Dagen är alltså mer än bara en tävling, det är även en chans att stödja något större. Hos Bizkit ser vi fram emot en dag av sportslig utmaning, samhällsengagemang och gemenskap.

Hur du kan göra skillnad

Om du också vill stödja Växjö Charity finns det flera sätt att engagera sig. I dags läge är det för sent att delta i någon av årets tävlingar – golftävlingen, padelturneringen eller hälsoaktiviteten, men du kan redan nu planera inför nästa år?


Som tidigare nämnts hålls även en välgörenhetsbankett den 21 september. Till denna finns det fortfarande biljetter! Utöver en femrätters bankettmeny med tillhörande vinpaket från det lokala PM & Vänner kommer det också bli underhållning och överraskningar. Det arrangeras även ett välgörenhetslotteri där allt går oavkortat till stiftelsens viktiga arbete.

Vi ser fram emot en minnesvärd dag med Växjö Charity, och vi hoppas att fler företag och individer vill vara med för att göra en positiv skillnad. Tillsammans kan vi förvandla gemensamma värderingar till verkliga handlingar och skapa en bättre framtid för oss alla.

För mer information om Växjö Charity och hur du kan engagera dig, besök www.vaxjocharity.se. Du kan också kontakta oss om du vill snacka nya idéer tillsammans med Bizkit.


Läs vidare