Oscar Norman, fullstack- och apputvecklare på Bizkit

Hem » Aktuellt » Lär känna vår LIA-student Oscar Norman

Lär känna vår LIA-student Oscar Norman

Under ett par veckor framöver kommer ni få lära känna oss som jobbar på Bizkit lite bättre. Här presenterar vi våra medarbetare med några rader för att du ska kunna läsa mer om vilka vi är och vem du kan höra av dig till när du behöver experthjälp inom något område. Här har du oss, gänget på Bizkit!

Låt oss presentera Oscar – webbutvecklare som studerar på Linnéuniversitetet

Oscar Norman utvecklare på Bizkit

Denna veckan presenterar vi vår LIA-student Oscar som nu gjort sina 10 veckors praktik som webbutvecklare hos oss och som från och med idag går över till en anställning hos oss.

Oscar, som är inflyttad Stockholmsbo, har under de senaste 2,5 åren läst Interaktiva medier och webbteknologier vid Linnéuniversitetet här i Växjö och fördjupat sig i webbprogrammering, databasdesign och mobilutveckling. Han läser nu sista året och tar sin examen i juni, wohoo! 

Oscar har valt inriktningen webbteknologi och har sedan dess inte bara trivts, utan har också utvecklats till att bli en riktigt grym utvecklare. Utöver grundämnen inom media- och teknik har han även läst extrakurser inom programmering i Python och apputveckling.

Apputveckling är verkligen kul

Just apputvecklingen, som Oscar fördjupat sig i, och läst extra under sommaren 2023, har varit riktigt kul. Något av det roligaste han gjort under sina studier var ett större projekt där uppgiften var att utveckla en väderapp. Annat han skapat är appar som är ID-kort, appar med to-do-listor med mera.

Han har också skapat en app där han kopplat denna till en restaurang-API för att kunna hitta restauranger i närheten, kunna skicka inbjudningar till vänner etc. Vill du läsa mer om denna app och andra jobb och projekt Oscar gjort så kan du läsa mer på normanoscar.github.io.

Hos oss på Bizkit har Oscar framförallt fått implementera extra funktionalitet i en webbapp, byggt en webbplats åt en kund och byggt ett API. Utöver det har han även fått agera som konsult i olika projekt där han fått i uppgift att fixa saker såsom layout etc.

Utbildningen på LNU är omfattande och utöver ovan nämnda (och för den som är intresserad av utbildningen) så kommer hela kurslistan här:

Årskurs 1

 • Studier i medieteknik
 • Digitala medier: grundläggande hantering av bild, ljud och interaktivitet via digitala medier
 • Webbteknik 1: grundläggande webbdesign med klientbaserad teknik
 • Webbteknik 2: scriptprogrammering på klientsidan för dynasmiska och interaktiva webbsidor
 • Webbteknik 3: teknik och metoder for informationshantering på webbsidor
 • Interaktionsdesign 1: grundläggande interaktionsdegin med fokus på användbarhet, design och utveckling av grafiska webbgränssnitt, prototyper samt användartestning
 • Ekonomi och juridik för webbutvecklare
 • Projektkurs 1 i medieteknik: planering, design samt implementation av ett webbaserat projekt

Årskurs 2 

 • Interaktionsdesign 2: fokus på användarens mål, behov, begränsningar och interaktionsmöjligheter med webbplatser
 • Interaktionsdesign 3: en praktiskt inriktad kurs där studenten utvecklar och testar program som ställer höga krav på visuell design, interaktionsdesign och användarupplevelse
 • Projekthantering och entreprenörskap
 • Projektkurs 2 i medieteknik: design och implementation av dataspel
 • Webbteknik 4: serverbaserat scriptspråk och databashantering för uppbyggnad av dynasmiska webbapplikationer
 • Webbteknik 5: bibliotek och hjälpmedel för webbutveckling
 • Webbteknik 6: utveckling av databasdrivna webbapplikationer
 • Databasteori

Årskurs 3

 • Vetenskaplig metod i medieteknik
 • Verksamhetsförlagd praktik i medieteknik: 10 veckors praktik hos ett företag eller organisation – Här är Oscar nu hos oss på Bizkit!
 • Forskningsutmaningar i medieteknik: aktuella problem inom medieteknik
 • Examensarbete på kandidatnivå i medieteknik
Oscar Norman, fullstackutvecklare och apputvecklare på Bizkit
Ute på äventyr. Bilden till höger är ifrån Kyoto, Japan, i Arashiyama bambuskog.

Hjärtat i Brasilien

Förutom att plugga till utvecklare så hittar Oscar på massor. Han är ute och reser väldigt mycket och upptäcker nya platser, han hänger på gymmet, han löptränar (dock ett knä som spökar för tillfället), och han är en riktig gamer. Just nu är det Assassin’s Creed på Playstation som spelas.

Han har också genom en språkapp träffat sin flickvän som kommer från Brasilien så hon har både hälsat på här i Sverige, Oscar har varit hos henne och de har rest tillsammans i södra europa. Härnäst står en resa till Brasilien igen på tur för Oscar.

Hej Oscar! Hur trivs du på Bizkit och hur har dessa veckor varit?

Jag har trivts bra, kontoret är trevligt och likaså alla kollegor. Det var lite segt i början men ju längre jag varit på praktiken desto roligare blev uppgifterna och desto roligare blev det att vara på kontoret.

Hur ser framtiden ut?

Jag skulle vilja vara utvecklare inom fullstack, eller kanske jobba med apputveckling. Jag flyttade från Stockholm för att plugga i Växjö, men jag har kvar min familj och vänner där, så troligtvis flyttar jag tillbaka när jag läst klart utbildningen.

”Jag vill jobba inom fullstack.”

Utlandsresa för Oscar Norman, fullstackutvecklare och apputvecklare på Bizkit
Bild på Mount Fuji. Jag reste i ca 2,5h bara för att ta denna bilden. bilden som är tagen i Fujiyoshida, Japan. Templet du ser i bilden heter Arakura Fuji Sengen Shrine. Jag var där på en ensamresa maj-juni 2019.

Och så kör vi några snabba; Oscar, vilken är favoriträtten?

Tonkotsu Ramen!

Vilken är din favoritfilm eller TV-serie som du aldrig tröttnar på att se om och om igen?

Film: Back to the Future.
TV-serie: How I Met Your Mother (vilket jag har sett för många gånger).

Om du fick 100 000 imorgon, vad skulle du göra med pengarna?

Jag skulle resa till de länder jag inte redan varit i såsom Australien, Sydkorea och Kanada tillsammans med min flickvän och sedan spara resten till framtiden.

Oscar Norman, fullstackutvecklare och apputvecklare hos Bizkit
Bilden till vänster är från Campo Grande Brasilien från nästan precis ett år sedan 22/23. Och skidbilden är från Bad Gastein, Österrike på en skidresa med min pappa 2019.

Läs vidare