David Berglund - VD och grundare av Bizkit

Hem » Aktuellt » Lär känna oss på Bizkit – David Berglund

Lär känna oss på Bizkit – David Berglund

Här presenterar vi våra medarbetare med några rader för att du ska kunna läsa mer om vilka vi är och vem du kan höra av dig till när du behöver experthjälp inom något område. Här har du oss, gänget på Bizkit!

Låt oss presentera David – VD, lösningsarkitekt och kodälskare

David Berglund, utvecklare på Bizkit

Nu är det dags att presentera David, VD och grundare av Bizkit. David har alltid haft ett intresse för webbutveckling, som väcktes redan i tonåren, David valde sedan att hoppa på universitetsutbildningen projektledning och arbetsledning och under den tiden väcktes intresset för entreprenörskap, så 2005 startade han sitt första företag och sedan dess har han varit inblandad i allt från musik- och standupevents till affärsutveckling på ledningsnivå.

Bizkit föddes ur Davids önskan att skapa en arbetsplats där han själv trivdes i åtanke att “det är så man bygger ett långsiktigt företag, när medarbetarna trivs och känner sig engagerade att vara en del av resan”

David är Bizkits egna lösningsarkitekt och tekniska drivkraft. Han tar sig an allt från avancerade systemintegrationer till utmanande tekniska bitar. Han drivs av att lösa komplexa problem och att förverkliga både kunders och teamets idéer. Det kan handla om att bygga en app för en kund, effektivisera verksamheter genom att koppla ihop system, eller utveckla AI funktioner.

När David inte jobbar spenderar han gärna tid med familjen i deras stuga på Öland, där han laddar batterierna i en solstol. Hemma i Ingelstad, där han bor med fru, två barn och hunden Boman är det fullt upp med barnens fotboll och innebandy. Själv är David också engagerad som både tränare och styrelseledamot. Och när möjligheten finns, älskar familjen att resa – nästa resa går till Berlin för att fira nyår!

The Simpsons på årets maskerad fest
Med familjen på äventyr i Paris

Vad är det roligaste med att driva Bizkit?

Att jag får gå till jobbet varje dag och göra något jag tycker är kul, tillsammans med personer jag gillar att umgås med. Att vi alla gillar utmaningar gör dagarna extra roliga. Som VD är det min uppgift är att överblicka verksamheten, och att skapa förutsättningar för alla att göra ett bra jobb. Jag hoppas att det egentligen inte märks så mycket att det är jag som är VD, mer än när det kommer till att  lösa problem som kan uppstå.

Vad är ett “must have” för dig på kontoret?

Kollegorna såklart! och Boman, vår kontors maskot tillika stämningshöjare i hundform.
Även om det är en skön frihet för alla på Bizkit att kunna jobba till exempel hemifrån så landar man i slutändan i att vilja komma till kontoret för att träffa det sköna gänget, en arbetsmiljö där vi tillsammans skapar något större än vi kan på egen hand. För att inte glömma – en skön blandning av goda snussorter är också trevligt att ha på kontoret.

5 snabba frågor med David:

3 ord som beskriver dig själv?
– Pappa. Kreativ. Engagerad.

Vad skulle du ge förråd till ditt yngre jag?

– ”Tro på din egen förmåga och testa på allt som verkar kul.”

Berätta något otippat om dig själv?

– Jag har flera SM-guld och landslagsmeriter inom brottning! 

Om du var tvungen att äta en enda maträtt varje dag resten av livet, vad skulle det vara?

– Matlagning är definitivt ett intresse, så den är svår. Men yakiniku skulle jag nog ha svårt att tröttna på.

Om du hade haft en egen talkshow vem skulle vara din första gäst och varför?
– Det finns många intressanta jag skulle vilja prata med, och Olof Palme skulle vara en av dem. Jag tror vi hade behövt höra lite av hans retorik idag.

Vill du komma i kontakt med David för att prata webbutveckling, smarta it-lösningar eller nya spännande affärsidéer? Mejla honom på david@bizkit.nu eller slå honom en pling på: 010-551 02 32


Läs vidare