ehandel till intools.se

Hem » Aktuellt » Ny e-handelslösning till Intools.se

Ny e-handelslösning till Intools.se

Sedan 2017 har kunden erbjudit återförsäljare inom industri- och järn-fackhandeln verktyg, maskiner, förnödenheter och skyddsartiklar. Med sin drivkraft att utvecklas tillsammans med sina kunder såg de en marknad även för hantverkare och händiga privatpersoner. Detta var starten för det nya varumärket Intools.

Med ett växande sortiment med över 40 000 produkter erbjuder Intools.se idag produkter av hög kvalitet till både hantverkare och hemmafixare i hela Sverige. De arbetar med ledande leverantörer runt om i Europa, så hittar du inte vad du söker i deras sortiment så kan de garanterat skaffa fram det. 

Intools kundavdelning har bred kompetens inom området och har som mål att vara en så komplett partner som möjligt för sina företagskunder.

Valet av e-handelsplattform

Att välja rätt e-handelsplattform är inte alltid helt lätt. Men med en grundlig förstudie och insikt i kundens behov kan vi på Bizkit alltid rekommendera en e-handelsplattform lämpad för kunden i fråga. För just Intools föll valet på Vendres e-handelsplattform, mest för att kunna erbjuda en hybridlösning för både B2B och B2C. 

Det är viktigt att välja en plattform som tillåter företaget att växa och fortsätta utvecklas, vilket Vendre tillåter med sin modulbaserade lösning. Vendres lösning innehåller både en PIM-modul för produkthantering och ett CMS med en enkel “drag & drop” funktion som gör det enkelt för Intools att hantera hela deras butik.  

Ett väl utbyggt och dokumenterat API var också viktigt för Intools då de har behovet att hämta lagersaldo från sina leverantörer med hjälp av en automatiskt lagersynk.

Ett stort och växande produktsortiment

Med Intools stora produktsortiment är det viktigt att göra det så enkelt som möjligt för kunden att hitta vad de söker. En tydlig struktur och navigering var därför en självklarhet. Många produkter har också grupperats under samma huvudprodukter där kunden får en bra översikt över alla tillgängliga varianter. 

Med hjälp av sökmotorn Doofinder erbjuder Intools också en kvalitativ sökfunktion åt sina kunder. Doofinder ger ett snabbt och träffsäkert resultat som matchar flera delar av produktens information och kan även föreslå produktkategorier. 

För Intools själva är det viktigt att lagersaldot alltid visas korrekt, med över 40 000 produkter i sortimentet underlättar vi därför hanteringen genom att lagersaldot hämtas med en automatisk synkning från deras olika leverantörer.

En driftsäker e-handel med kundupplevelse i fokus

Resultatet av projektet är ett lättillgängligt produktsortiment för både kunder och webbansvariga. Kunderna hittar snabbt vad de söker och Intools själva har ett användarvänligt PIM system för att hantera sina produkter.

Med Svea som betallösning säljer de enkelt till både privat- och företagskunder. Sveas Checkout-lösning erbjuder både betalning med kort, faktura, delbetalning och även Swish. Kort och gott, ett betalsätt som passar för alla.


Läs vidare